Betta på esport – Guide

På denna sida finner du all information som kan vara till hjälp för dig som vill börja betta på e-sport, men även för dig som är lite mer erfaren av esport betting. Oavsett om du vill vässa dina kunskaper i ämnet, hitta den senaste informationen om kommande turneringar eller öka dina vinstchanser, har du kommit helt rätt!

Till att börja med rekommenderar vi att du läser igenom denna enkla guide som låter dig komma igång med esport betting. Den innehåller 4 enkla steg som gör dig redo att så snabbt som möjligt börja betta på e-sport!

4 enkla steg – Kom igång med din e-sportbetting

Här nedan följer fyra enkla steg för hur du börjar med esport betting.

1. Välj ett spelbolag att betta hos

Det första du behöver göra är att välja ett spelbolag att spela hos. När du ska sätta in pengar på ditt spelkonto hos det aktuella spelbolaget, är det viktigt att du först säkerställer att du känner dig tillfreds med det spelutbud som erbjuds. Det allra viktigaste är att de tillhandahåller betting på din favoritgren inom e-sporten. Sedan är det naturligtvis ingen nackdel om oddsen på de titlar du gillar att betta på är bra!

Förutom faktorer såsom spelglädje och underhållning, är även spellicens, kundtjänst, VIP-program och bonusar andra faktorer som du bör ta i beaktande när du väljer mellan olika spelsajter. Du bör bekanta dig lite grann med de olika spelbolagen och deras respektive erbjudanden och bonusar, vilket du enklast gör genom att läsa igenom våra recensioner av respektive spelsajt och deras utbud av e-sport. Du kan antingen välja “Recensioner” i huvudmenyn eller läsa en recension genom att klicka på spelbolagets namn i högerspalten på denna sida.

2. Ta del av ett bonuserbjudande på e-sportbetting

När du har läst några recensioner av spelsajter och skaffat dig en bra överblick över vilka spelbolag du kan tänka dig att spela hos, är du redo att ta nästa steg och välja en bonus. Det känns alltid välkomnande att bli erbjuden en bonus när du äntrar en spelsajt, och med hjälp av en sådan kan du få möjlighet att testa ett nytt spel eller nya typer av odds. Det finns många bonusar att välja mellan och det är viktigt att du kommer ihåg att du inte är låst till någon av de många spelsajterna. Testa dig gärna fram med de “gratispengar” du erbjuds, innan du hittar ett alternativ som du känner passar just dig.

3. Skapa ett spelkonto hos ett spelbolag

För att kunna utnyttja din bonus och börja betta på e-sport, behöver du öppna ett spelkonto på en bettingsajt. När du har gjort detta, får du tillgång till allt spelbolaget har att erbjuda i form av spel, nyheter, bonusar, VIP-program m.m. Generellt sett behöver du bara uppge samt bekräfta din e-postadress för att kunna slutföra registreringen och börja spela. I vissa fall kan även ditt mobilnummer komma att efterfrågas, men detta sker endast i sällsynta fall. När du ska ta ut pengar från ditt spelkonto, kommer dock högre krav att ställas på legitimering. Akta dig därför för att skapa flera konton på en och samma spelsajt!

4. Öka dina chanser att vinna när du spelar på e-sport

Att vara påläst är A och O när det gäller att öka andelen vinster och vinstmarginalen. Detta gäller sportsbetting i allmänhet och e-sportbetting i synnerhet. En stor fördel med att betta på e-sport är att det är en sport där det finns otroliga mängder med information att tillgå på nätet. Genom att se till att vara påläst och uppdaterad om de senaste nyheterna relaterade till sporten, och aktivt delta i olika e-sportforum, kan du öka dina möjligheter att vinna.

Till skillnad från rena slumpspel, är betting nämligen en spelform där du har en hel del att vinna på att vara insatt och kunnig. På forum samlas människor som delar samma intresse, och de är vanligtvis väldigt trevliga och hjälpsamma. Därför är detta en säker källa till matnyttig information och en av de platser där du kommer få det allra största utbytet.

Vårt sätt att jämföra bettingsajter med e-sportbetting

Det finns en hel uppsjö med olika alternativ att välja mellan när man ska börja betta på e-sport. för att utvärdera våra samarbetspartners genomför vi därför en utförlig och oberoende granskning av dessa. Denna mynnar ut i en recension om respektive aktör. Du kan läsa våra recensioner genom att antingen klicka dig fram till dessa i huvudmenyn, eller genom att klicka på respektive spelbolag i högerspalten här på vår webbplats.

Alla bettingsajter har betygsatts i respektive recension, och med hjälp av detta betyg kan du enkelt hitta det spelbolag som vi har givit det allra högsta betyget. Vårt betyg är ett omdöme som innefattar alla aspekter av respektive spelsajt, och vi har valt att kalla det för ett helhetsintryck. Några av de parametrar som inkluderas i detta är design, spelkvalitet, bonusar på e-sport, spelarvärde, odds och liveodds, fördelar och nackdelar med sajten, spelutbud, kundtjänst, spellicenser samt tillgängliga betalningslösningar.

Bonusar på e-sportbetting och andra bonuserbjudanden

På de flesta spelsajter som vi på Ebets går i god för, erbjuds du allt som oftast en välkomstbonus i samband med din första insättning. Det är vanligt att spelsajter som låter dig betta på e-sport erbjuder denna typ av bonusar samt andra bonusar för att locka till sig nya spelare. Omsättningskrav kallas ett vanligt bonusvillkor som är kopplat till denna typ av erbjudanden, och som spelare vill du att siffran för detta krav ska vara så låg som möjligt. Det finns ofta även andra villkor som gäller för bonusarna, så det är viktigt att du noga läser igenom dessa innan du hämtar ditt erbjudande.

Bonusar och erbjudanden är dock inte unikt för nya spelare, utan även lojala spelare kan vanligtvis ta del av olika kampanjerbjudanden. Vi försöker alltid att välja ut de bästa spelsajterna som skämmer bort sina spelare med VIP-erbjudanden, extra bra odds på nya spel etc.

Vi kommer naturligtvis göra allt för att hålla dig uppdaterad kring de senaste och mest spännande bonusarna på e-sportbetting på marknaden! Vill du ha alternativ till vår sajt så kan vi varmt rekommendera E-sportbetting.se som uppdaterar frekvent med ny information.

Registreringsbonus – En bonus utan insättningskrav

En registreringsbonus kräver inte att du gör någon insättning. Det enda du behöver göra för att få gratis pengar att spela för är att registrera ett konto på den aktuella bettingsajten. Denna typ av bonusar är till för att du som spelare ska få en möjlighet att känna lite på spelsajten innan du beslutar dig för att sätta in riktiga pengar på ditt spelkonto hos dem.

Välkomstbonus – En bonus på din första insättning

När du för första gången sätter in pengar på ditt spelkonto, får du vanligtvis ta del av en välkomstbonus. En välkomstbonus kan variera i utformning, men det är inte ovanligt att den består av en insättningsbonus (som du kan läsa mer om nedan) på mellan 50% till 500% av ett bonusbelopp upp till tusentals kronor. De övre värdena är dock extrema och det är vanligare att spelsajten matchar din första insättning med cirka 100-200% upp till ett par tusen kronor.

Vi på Ebets ser alltid till att erbjuda våra besökare de bästa bonusarna, för att du ska kunna testa att betta på e-sport nästintill gratis!

Insättningsbonus – Bonusar på dina kommande insättningar

Smekmånaden och generositeten från välkomsterbjudandet sträcker sig ofta även upp till andra och tredje insättningen, och ibland längre än så. Ett vanligt upplägg för ett välkomstpaket kan se ut enligt följande:

  1. Insättningbonus på 200% upp till 500 kr
  2. Insättningsbonus på 50% upp till 2 000 kr
  3. Insättningbonus på 100% upp till 1 000 kr

VIP-bonus – En bonus för dig som spelar mycket

Om du ofta spelar på e-sport, blir du med tiden bekant med vissa spelsajters kundtjänstmedarbetare. Det gör att du ofta snabbt kan få kontakt med spelbolagets VIP-avdelning. VIP-avdelningen gör allt i sin makt för att du som spelare ska trivas på just deras spelsajt. De kommer därför att erbjuda dig bonusar på dina insättningar, även efter det att ditt ursprungliga välkomsterbjudande har slutat gälla.

Att vara VIP-medlem hos någon av de större spelsajterna för med sig vissa fördelar, bland annat att du kan få följa med på större evenemang såsom spelresor till exempelvis Malta, Las Vegas eller Macau. De mindre spelsajterna kan även prioritera något mindre VIP-spelare och är ofta mer generösa med bonusar och liknande, då det är främst detta de har att erbjuda sina VIP-kunder.

Happy hour-bonus – Passa på att få extra bonus på insättningar

En happy hour-bonus är precis vad det låter som: Under utvalda timmar får du en extra bonus på alla insättningar som du gör för att kunna betta på e-sport. Dessa extrapengar gör det enklare för dig att tjäna pengar på din e-sportbetting. Ersättningen under en happy hour varierar förstås mellan olika spelbolag, precis som fallet är med alla andra slags bonusar.

Odds på e-sport – Hitta de bästa oddsen!

Bonusar i all ära, men faktum är att om du är duktig på e-sportbetting, eller rent utav lever på din betting, är det inte bonusarna du egentligen vill åt. Om du alltid vinner vill du ju inte täcka dina förluster, utan istället vinna så mycket som möjligt. Det som avgör vinstmarginalen på dina bets är oddsen – ju högre odds och insats, desto större klirr i kassan.

De spelbolag som i regel erbjuder bäst odds på e-sport är antingen de som är tillräckligt stora för att ha råd med att ge dig en bättre utdelning, eller de som är så duktiga på e-sport och oddssättning att de vet exakt vilka marginaler de har att spela med. Det finns som vanligt inget som är bättre eller sämre, utan vilka odds du ska välja har att göra med vilken spelstil du har och dina personliga preferenser. Men alla gillar förstås höga odds, utom casinot när de förlorar!

Tillgängliga speltitlar inom e-sportbetting

Idag finns det ett tiotal titlar inom e-sporten som man kan betta på. Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) är den största och mest synliga e-sporten av de alla. Möjligheten att tjäna pengar på internet genom Counter-Strike är förvisso inget nytt, men idag hittar du bland annat skin betting – ett fenomen som har gett upphov till allt från pooled jackpots till skin roulette, samt många andra slags betting som du inte finner hos vanliga spelbolag.

League of Legends (LoL) anses av många ha tagit över förstaplatsen från Counter-Strike vad gäller antalet aktiva användare, och LoL betting kommer förmodligen att få ett lika kraftfullt uppsving som bettingen på CS:GO har fått.

Oavsett vilket spel som för tillfället är störst, kan du vara helt säker på att vi bara har sett början av detta fenomen. Intresset för e-sport och betting på denna ökar explosionsartat, framför allt i Europa, USA och Sydkorea. Här nedanför listar vi några av de mest populära e-sporterna som du redan idag kan betta på:

League of Legends – LoL

League of Legends är ett spel där två lag med fem spelare vardera möts på en fyrkantig spelplan. Målet är att först ta sig till sin motståndares bas. Det lag som lyckas ta över det andra lagets bas kommer nämligen stå som vinnare. LoL är ett väldigt intensivt spel som är extremt spännande, och där det finns flera olika speltyper och odds att betta på.

Läs mer om Lol-betting här.

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike är ett spel som de flesta redan känner till. Det är en förstapersonsskjutare från spelutvecklaren Valve. Originalspelet (Half Life) har omnämnts som ett av världens genom tiderna bästa spel. I CS:GO möts två lag: ett lag spelar terrorister och ett lag anti-terrorister.

Det gäller för terroristerna att detonera bomben, och för anti-terroristerna att förhindra dem från att göra detta. CS:GO betting innebär vanligtvis att man tippar det vinnande laget. Det är roligt att betta live och du kan även se matcherna i efterhand för att kunna göra analyser och dra slutsatser.

Läs mer om CSGO-betting här.

Defense of the Ancients – DOTA 2

Att betta på Dota är väldigt likt att spela på LoL, då reglerna i de bägge spelen påminner en hel del om varandra. Som spelare ska man tillsammans med sitt lag ta över motståndarens bas. En skillnad mot League of Legends är dock att man har ett mindre antal karaktärer att välja mellan, samt att designen skiljer sig något åt.

Läs mer om Dota2-betting här.

StarCraft 2

StarCraft 2 är ett strategispel som går ut på att skap en armé av rymdfarkoster och rymdskepp. Denna armé används sedan för att eliminera motståndaren. Vinnare är den spelare som till slut står ensam kvar på spelplanen.

Läs mer om Starcraft2-betting här.

HearthStone

HearthStone är e-sportens motsvarighet till schack. Här möts två spelare öga mot öga i lugn och ro. Syftet med spelet är att med hjälp av en magisk kortlek framkalla monster och krigare (minions), samt använda sig av magi (spells) för att bekämpa sin motståndare. Spelet är mycket enkelt att lära sig, men det är desto svårare att bli riktigt bra på det.

Det är inte helt lätt att betta på HearthStone, och det traditionella bordsspel som närmast liknar detta är förmodligen backgammon. Det går fort i svängarna och det är helt klart till din fördel om du känner till spelarnas skicklighetsnivå, eller deras tidigare resultat.

Läs mer om HeartStone-betting här.

Heroes of the Storm – HotS

Heroes of The Storm är ett av de spel som speltillverkaren Blizzard, som tidigare tagit fram spel som World of Warcraft, Starcraft och Diablo har berikat e-sporten med. HotS innehåller hjältar och andra karaktärer som du känner igen från Blizzards övriga titlar, men spelet har en helt unik magisk känsla som du inte bör gå miste om!

Betting i mobilen

Våra mobila enheter får ett allt större utrymme i vår vardag, och snart använder sig över hälften av de aktiva användarna av sin mobil när de ägnar sig åt e-sportbetting. Många spelare har vant sig vid att kunna spela på odds direkt i mobilen, vilket är någonting som spelbolagen har tagit till sig. De har anpassat sina webbplatser för de olika mobila formaten. Det gör att din upplevelse när du bettar på e-sport i mobilen kommer vara lika god som om du hade använt dig av en dator, och du kommer snart tycka att detta är det mest avslappnade och smidigaste sättet att spela på e-sport.

När du bettar i mobilen, gör du det helt och hållet på dina egna villkor. Med hjälp av mobilversionen av respektive spelsajt kan du spela var du vill, när du vill, förutsatt att du har en hyfsad internetuppkoppling. Vi kan även rekommendera dig att spela med din mobil även när du befinner dig hemma och har tillgång till din dator. Det är nämligen ett perfekt sätt att smita ifrån släktmiddagen eller underhålla sig under ett toalettbesök. Det är enligt oss helt enkelt bättre på alla sätt!

E-sportbetting i mobilen blir särskilt spännande när du följer matchen live via en stream. Du kan då hela tiden spela på den match som du själv följer. På så sätt ökar spänningen i matchen och din spelupplevelse blir även den mer intensiv. När du dessutom bär runt på skärmen på din mobil, missar du inte en enda sekund av de olidligt spännande matcherna som erbjuds inom e-sporten!