Counter Strike (CS:GO) Betting guide

CSGO är ett av de spel inom esporten som är allra mest populära att betta på. Eftersom konkurrensen mellan de olika spelbolag som tillhandahåller CSGO betting är stor, kan du välja och vraka bland dessa för att hitta de högsta oddsen och det största utbudet.
Betta på Counter Strike hos Betway – hämta bonus

Vad är CSGO?

CSGO är en förkortning för Counter-Strike: Global Offensive. Det är en så kallad förstapersonsskjutare (FPS), där två lag med 5 spelare på varje lag gör upp. En match består av 30 rundor á 2 minuter. De bägge lagen kan antingen spela som terrorister (T) eller kontraterrorister (CT). De kartor i spelet som används i matcher och turneringar är Dust II, Overpass, Train, Mirage, Nuke, Cache och Cobblestone.

Spelet går ut på att det lag som spelar som terrorister ska placera och spränga bomben på någon av två möjliga platser: plats A och plats B, eller döda alla fem kontraterroristerna under den två minuter långa rundan. Om terroristerna lyckas utföra någon av dessa bägge uppgifter, vinner de. Kontraterroristerna ska istället förhindra terroristerna från att placera och spränga bomben, döda alla fem terroristerna eller låta tiden rinna ut utan att bomben sprängs. Om bomben placeras på en av de två bombplatserna har kontraterroristerna möjligheten att desarmera den.

Det första laget att vinna 16 av de upp till 30 rundor som en match består av vinner. Om bägge lagen vinner 15 rundor vardera räknas det som oavgjort. I samband med turneringar går matcher i CSGO som slutar 15-15 vanligtvis till övertid. Om så är fallet, lägger man till upp till 6 ytterligare rundor, där det första laget att vinna 19 rundor (d.v.s. fyra övertidsrundor) vinner matchen.

Var kan man ägna sig åt CSGO betting?

Det finns flera olika spelbolag som erbjuder svenska spelare möjligheter till CSGO betting. Några exempel på de spelsajter där du kan betta på CSGO är Betway, Bet365, Unibet, Betsson, ArcaneBet, Bethard, Casinostugan, Superlenny och Betway. Som du märker har du många valmöjligheter, vilket till en början kan kännas något överväldigande. Samtidigt innebär det stora utbudet att du har goda möjligheter att få bra odds på dina spel på CSGO.

Hur fungerar CSGO betting?

Det finns flera olika spelmöjligheter inom CSGO betting: Du kan antingen betta på vilket lag som kommer vinna matchen. Vissa spelbolag ger dig även möjligheten att spela på det lag som vinner bäst av 3 eller bäst av 5 matcher. Det innebär att du satsar pengar på vilket lag som kommer vinna en matchserie snarare än en enskild match.

En annan möjlig form av CSGO betting är “över/under”. Det innebär att du före matchen börjar bettar på hur många rundor som kommer krävas för att utse en vinnare. Ditt spelbolag kan till exempel sätta över/under vid 26,5 rundor. Om du väljer alternativet “över” spelar du på att 27 eller fler rundor krävs innan ett lag står som vinnare, medan “under” betyder att du tror det kommer krävas 26 eller färre rundor.

En lite mer avancerad typ av CSGO betting är att du spelar på hur många rundor ett visst lag kommer vinna med. Du kan då till exempel spela på att lag B vinner över lag A med åtminstone 5 rundor (till exempel 16-11). -4 innebär att det ena laget har ett negativt handikapp på fyra rundor, vilket betyder att de behöver vinna med 5 rundor eller fler för att du ska vinna, om du väljer detta spelalternativ. Detta alternativ är även applicerbart på matchserier. Ett lag kan då få ett handikapp på till exempel -1,5 matcher, vilket innebär att de måste vinna matchserien med åtminstone två matcher för att detta spel ska gå in.

Vad bör man känna till om CSGO betting?

Det finns vissa tips vi kan ge dig som är nybörjare inom CSGO betting: Du bör bland annat på förhand känna till de lag du bettar på. Det kan till exempel vara riskabelt att spela på ett lag vars laguppställning nyligen har förändrats. Det är också viktigt att du har koll på de olika kartorna. Två lag som gör upp på Cache kan vara någonting helt annat än om de bägge lagen skulle ställas inför varandra på Cobblestone.

Vissa lag är nämligen bättre på vissa kartor än på andra. Du får därför en fördel om du kollar upp statistik på de olika lagen för att se var de presterar bäst. Vilka kartor som används tillkännages inte förrän bara några minuter före matchen. Det kan därför vara smart att vänta tills du vet vilka kartor som kommer spelas innan du bettar. Ibland släpps denna information betydligt tidigare, vilket ger dig mer tid att förbereda dig.
Betta på Counter Strike hos Betway – hämta bonus