I det här avsnittet har vi samlat allt som är relevant för dig som antingen vill komma igång med din betting på Counter Strike Global offensive (CS:GO) såväl för dig som vill fördjupa dig inom ämnet. Avsnittet inleds med en ”Hur du gör – 4 enkla steg” för att komma igång med att betta på CS:GO. Därefter har vi listat tre trygga betting operatörer för CS som vi rekommenderar att börja och därefter avsnitt från samtliga #rubriker listade inunder. Klicka på någon av #rubrikerna för att ta dig till stycket. GLHF!

4 enkla steg

  1. Skapa ett spelkonto – För att kunna betta på CS:GO behöver du skapa ett spelkonto. Först och främst hos en betting operatör som tillhandahåller odds på e-sport.
  2. Hitta en spelleverantör – När du ska öppna ett spelkonto och sätta in pengar är det så klart viktigt att den operatör du väljer erbjuder spelodds på League of Legends om detta är vad du är intresserad av att betta på.Annars är odds, spellicens och support alla relevanta faktorer att jämföra och givetvis finns det mer att undersöka ändå om man vill vara riktigt säker. Vill du skapa dig en bättre kunskap och en fördjupad känsla för de olika operatörerna innan du öppnar ditt konto så ska du läsa våra detaljerade och välskrivna recensioner för samtliga esport betting bolag.
  3. Välj ett välkomsterbjudande -När du lärt känna några esport operatörer som erbjuder betting på CS:GO så återstår det bara att välja en välkomstbonussom faller dig i smaken innan det är dags att börja lira! Med en bonus på din första insättning kan du passa på att bilda dig en egen uppfattning av operatörens produkt och hur du trivs på sidan. Är det något som inte passar så finns det många andra attraktiva alternativ!
  4. Öka dina chanser att vinna – Kunskap är makt, “den som vet mest vinner mest” var det någon som sa och det ligger mycket i det. Att vara påläst är A-O när det kommer till betting och sports-betting i största allmänhet men synnerligen viktigt är det när det gäller e sport. Se till att vara påläst på det senaste genom att regelbundet hålla dig uppdaterad på esport nyheter och delta aktivit i esport forum för att diskutera gångna matcher och spekulera i kommande event.

Introduktion till CS:GO betting

CS:GO tillhör genren FPS (First person shooter) spel och är den senaste versionen i Counter Strike (CS) serien. CS är ursprungligen en mod på spelet Half Life (1998) med orginal titeln Half Life: Counter Strike. Spelet skapat av Minh Le & Jess Cliff men rättigheterna köptes av skaparna till Half Life som numera heter Valeve cooperation. Counter Strike är den esport titel som har flest på nacken och spelades professionellt i CPL ligan fram till 2013. Under dessa år som CS regerat senen för esport har spelet släppt flera uppdateringar. Förutom de populära versionerna (CS 1.3) och (CS 1.5) så var (CS 1.6) den stora föregångaren till CS:GO. Under 2004 släppte Valve både Counter Strike Condition Zero och Counter Strike Source som inte lyckades ersätta 1.6 då spelare inte kände samma spelglädje i dessa versioner. Man fokuserade helt enkelt på att utveckla fel saker. Idag spelar proffsen uteslutande CS:GO och den nya spelmotorn känns i grund och botten som det traditionella Counter Strike (GoldSrc). Man har lyssnat på sitt community och samtidigt lyckats lyfta det taktiska nivån i spelet till nya höjder genom att ha gjort vapnen mer balanserade samt tillfört flera nya typer av granater etc.

Counter Strike (CS:GO) – Basics

Counter Strike kan fortfarande tituleras som världens främsta multiplayer actionspel online med ett visst mothugg från dem som inte spelar CS. Det som gjort Counter Strike så omåttligt populärt är att spelet, på ett nästintill vackert sätt, fångar känslan av att delta under ett riktig terroristattentat. Man kan vara upp till 16 spelare i varje lag men en vanlig match spelas med 5 spelare i vardera lag. Medlemmarna i de bägge lagen ska beroende på om de är terrorister eller specialstyrkor från polisens anti terror grupp ödelägga alternativt försvara spelkartans (mapens) så kallade bomb platser (A) eller (B) och det räcker för terroristerna att spränga en bombplats för att vinna en runda. Ett lag kan även vinna en runda genom att eliminera spelarna i motståndarlaget. En match spelas om bäst av 30 rundor varav 15 som terrorister och 15 som anti terrorister. På en del kartor är det betydligt enklare att spela den ena eller andra sidan och brukar då kallas för antingen en “T-map” alternativt “CT-map”. Detta är inte till något lags fördel eftersom båda spelar på bägge sidor. Det innebär dock att det är extra viktigt att inte tappa för många rundor i den starka positionen för slippa hämta hem förlusterna från den svagare sidan. 10 roliga grund fakta om Counter Strike:

CS:GO – Spelelement

Det finns ett par spelelement som gör CS:GO till ett spel som är helt unikt av sitt slag, utöver dem faktorer omnämna ovan. Även om individuella prestationer och skicklighet är extremt viktigt då en så är det i slutändan oftast viktigare att spela bra som ett team. Det märks tydligt vilka lag som har hunnit träna ihop och vilka som lyckats hitta taktiker där deras individuella spelstilar kompletterar varandra. Ju mer allsidiga spelare ett lag har desto fler spelsätt och utfall är möjliga.

Gameplay – Rundor, spawn och vapen

Det första unika spelelementet man noterar är att varje runda inleds med att båda lagen startar upp i sina respektive baser. Där kan spelarna inhandla vapen och utrustning för att sedan inta sina positioner på kartan. Efter att antingen ha utfört sitt uppdrag eller att ha dödat samtliga motståndare så är en runda färdigspelad. Efter en runda börjar det om och nästa runda påbörjas.

Pengasystemet

Pengasystemet är definitivt det taktiska element i CS som skiljer agnarna från vetet. Varje deltagare börjar med $800 och eliminerar en spelare sin motståndare eller utför något uppdragsmoment erhåller spelaren + dennes lag en ekonomisk kickback beroende på vilket moment som utförts. Det är för dessa monetära medel man i början av rundorna köper vapen och utrustning. De lag som har förståelse för hur CS:GO belöningssystem fungerar kan även bättre planera matcher och spela mer taktiskt. För dig som ska betta på CS:GO matcher och turneringar är det inte lika viktigt att lära dig hur systemet fungerar som det är för spelarna. Det blir däremot roligare att titta på matcherna om du har en bättre förståelse av vad som händer på mapen och hur spelarna resonerar. Det kan även hjälpa dig öka dina vinstchanser i bettingen!

Varje runda räknas och det gäller att skapa en god ekonomi för att kunna maximera sin slagkraft. Kruxet är förstås att kunna prioritera i vilka rundor man väljer att investera och lägga mest krut. Lag som spara pengar och kör en så kallad “eco-runda”. Lag brukar köra en eco runda när inte alla team medlemmar har råd att köpa bättre vapen och utrustning. Att förlora fler rundor i följd ger en successivt förhöjd ersättning till det förlorande lager. Normalt bör CT som förlorat första rundan av en match köpa granater, skottsäker väst, och pistoler vars skott kan penetrera skottsäkra västar. Motståndarlagets ekonomi är nämligen också rätt vek och om CT förlorar har de inte förlorat lika mycket som de potentiellt hade kunnat vinna. För T är det svårare att planera start och eco då Terrorsiterna till mångt och mycket är beroende av att planta bomben för att få snurr på kulorna!