Den 27:e Overwatch-hjälten är tillgänglig på testservern

Efter att ha ha släppt kryptiska bilder och get hemlighetsfulla uttalanden angående vem den tjugosjunde Overwatch-hjälten skulle komma att bli, avslöjades i slutet av förra veckan att det är ingen mindre än Brigitte Lindholm – något som många spelare redan hade gissat sig till. Hon tillhör Support-kategorin, men enligt spelets Game Director Jeff Kaplan, som släppte en beskrivning av henne samma dag som hon släpptes, så är hon en hybrid mellan tank och support. Till skillnad från andra i hennes kategori så kan hon överleva i en strid och behöver inte stanna bakom frontlinjen och ge back-up och buffs. Inte nog med hon har nog med hälsa – hon har både armor och en energisköld – den fungerar på samma sätt som Reinhardts, även om den bara skyddar henne. Hon har flera olika färdigheter som – enligt Blizzard – kan ändra hur spelet spelas. Med sin sköld kan hon inte bara blockera skott, utan även rusa fram mot fienden för en snabb stun-attack combo, vilket är ett perfekt motmedel mot hjältar som t.ex. Tracer och Genji – hjältar som är skapade för snabba anfall mot fienden, särskilt från flankerna eller ryggen. Faktum är att en Tracer som blir träffad av Birgittes sköldattack (Shield Bash) som sedan följs av en primärattack nästan dör direkt. Men Kaplan lägger tonvikt på att trots hennes relativt starka försvar fortfarande är menad att spelas som en support-hero.

Hon räknas främst som en support därför att hon har två olika typer av healing, och en typ av buff. Hon kan även ge temporär armor till allierade, har en passiv AoE-heal som gynnar all teammedlemmar runt henne så länge som hon skadar fienden, en distansattack som förutom skada fienden även knuffar iväg den. Hennes ultimate kallas ”Rally” och ger alla allierade runt henne en stor armor-buff som stannar kvar, istället för att försvagas med tiden. Brigitte själv rör sig också snabbare medan Rally är aktiverad. Än så länge kan hon bara spelas på Overwatchs testservern – ”PTR” (Står för Private Test Realm/region”). Det innebär alltså att det kommer dröja innan hon läggs till det nuvarande utbudet av hjältar då hon måste testats om och om igen under många veckor innan Blizzard känner sig redo för att göra henne tillgänglig på det offentliga servrarna. Varje nytt tillägg till spelet skapar en mängd hype och intresse, och förhoppningsvis kommer hon bli populär inte enbart bland vanliga spelare, utan även i tävlingssammanhang.

Nu när den nionde Overwatch-säsongen har tagit sin början, så har det visat sig att Sombra och Moira har ökat i popularitet, vilket är en väldigt positiv utveckling då de är båda nya inom de högsta nivåerna av matcher. Sombra har förvissa varit en del av spelet länge (hon var den andra karaktären som lades till efter spelets release), men hon ansågs inte vara användbar i tävlingssammanhang. Ett antal ändringar senare så har Blizzard gjort henne mer än spelbar – hennes hack-förmåga (vilket inkluderar hennes ultimate, ”EMP”) gör henne värdefull i många olika kompositioner. Moira lades till i höstas, men hennes väldigt annorlunda – men kraftfull – förmågor gör att hon passar in i många sorters laguppställningar. Självklart så har inte allt ändrats – oavsett vilken nivå man spelar på så kommer D.Va, Tracer och Lucio alltid vara populära. Mercy har dock försvagats av Blizzard då de ansåg att hon var för bra innan. Det återstår att se om Brigitte kan ta hennes plats, eller om hon kommer stanna kvar.

För Kaplans hela genomgång angående Brigitte, klicka här.