Dota 2 betting

Esporten har växt markant på senare tid, och ett av de mest populära spelen inom sporten är Dota2. Att satsa pengar på matcher som utkämpas i detta spel är ett fenomen som har blivit allt mer populärt sedan de olika spelbolagen introducerade möjligheten att betta på denna titel. Idag spelas stora, maffiga turneringar där lagen gör upp om stora prispotter. Detta har skapat en trogen skara anhängare som noggrant följer sporten och även själva kan tjäna sig en hacka på att betta på matcher med lag som de är bekanta med.
Betta på Dota 2 hos Betway – hämta bonus

Vad är Dota2?

Dota2 står för Defence of the Ancients 2 och är ett strategispel som utspelar sig i realtid. I spelet utspelar sig en kamp mellan två lag med fem spelare vardera. Slagen äger rum på ett flertal kartor, där olika runor finns utplacerade vilka kan förhöja en spelares karaktär. Det finns tre olika sorters karaktärer: styrka, rörlighet och intelligens. alla karaktärer kan bära sex föremål av 123 möjliga, vilka ytterligare förbättrar deras kämpe och bidrar till att skapa en variation i tävlingarna.

Vilka spelbolag erbjuder Dota2 betting?

För 5-10 år sedan var det svårt att finna möjligheter att betta på detta spel, men idag finns det flera olika spelbolag som erbjuder Dota2 betting. Några exempel på spelsajter som låter dig betta på denna populära gren inom esport är ArcaneBet, Bet365 och Betway. Eftersom Dota2 är ett så pass populärt och vanligt förekommande spel, tillhandahåller de flesta spelbolag med esport betting möjligheter att betta på Dota2. Allt du behöver göra är att välja ett av dessa, försöka hitta ett spel med lovande odds och lägga ditt spel!

Hur bettar jag på Dota2?

Den vanligaste formen av betting på Dota2 är att man satsar en slant på vinnaren av en match. Ibland kan spelbolagen tilldela något av lagen ett handikapp, vilket kan göra bettingen lite mer intressant då du behöver ta hänsyn till detta handikapp när du väljer vilket lag du vill satsa på.

Precis som med andra esporter, eller sporter överhuvudtaget, finns även en mängd olika specialspel som spelbolagen kan erbjuda. Du kan till exempel ges möjligheten att spela på över/under ett visst antal kills, eller så kan du satsa på vilket lag som kommer vinna en kommande turnering. Allt fler spelbolag erbjuder även livebetting på Dota2, vilket gör att du kan satsa under matchens gång. Detta ger en unik möjlighet, då du snabbt kan agera för att göra justeringar utifrån dina analyser av hur matchen ser ut att arta sig.

Vad bör jag tänka på avseende Dota2 betting?

För att ett lag ska vara framgångsrikt i Dota2 behöver laget vara väl koordinerat och de individuella spelarna besitta en stor skicklighet. Den viktigaste framgångsfaktorn är dock att laget är samspelt. Du behöver därför känna till de olika lagen för att kunna fatta välgrundade beslut kring Dota2 betting.

En annan viktig sak att ha i åtanke är spelformatet. Om matchen avgörs av vilket lag som vinner en enskild match, kan matchutgången vara lite mer oförutsägbar. Detta då ett på pappret överlägset lag som får en dålig start inte har några extra matcher på sig att komma tillbaka. Om du vill satsa på en underdog med ett högt odds, ger detta format dig den bästa chansen att vinna. Om det istället rör sig om en matchserie, till exempel bäst av 3, 5 eller 7, bör förhandsfavoriten ha en större chans att ta hem slutsegern än i en enskild match.

Eftersom Dota2 betting fortfarande är ett ganska nytt fenomen, har du som är seriös med ditt spelande goda möjligheter att kamma hem en del stålar. En av de främsta fördelarna med esportens färskhet är att vissa oddssättare kan vara dåligt informerade om sporten, vilket gör att du som kan din sport kan hitta bra spel enklare än inom traditionella sporter.

Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det krävs en hel del arbete, eftersom esporten på många sätt är en kultur i sig. Det är mycket information att ta in för dig som är ny inom betting på esport. Om du har tillräckligt mycket disciplin och vilja för att göra det jobb som krävs, kan det vara lukrativt att ägna sig åt Dota2 betting!
Betta på Dota 2 hos Betway – hämta bonus