Fnatic är klara för finalen i DreamLeague Season 9 Minor.

Fnatic:s otroliga prestation efter att ha överraskat med två osannolika segrar – mot Newbee och Team Liquid – har resulterat i en plats i DreamLeague-finalen.

Teamet anlände i toppform och var beredda på att slåss för sin första 2017-2018 Pro Circuit-titel. Det var en lång dag – Fnatic var tvungna att vinna två matcher – den ena efter den andra – under turneringens första dag. Det var en intensiv atmosfär, där allt stod på spel i bäst-av-tre matcherna.

Newbee 1:2 Fnatic
Det krävdes tre matcher innan Fnatic kunde ta hem segern över Newbee i deras första serie för dagen. Deras nya lineup har börjat att verkligen använda synergi och koordination till sin fördel – något de verkligen visade prov på. Newbee var inte i toppform när de anlände i Sverige – de underpresterade när det gällde kommunikation, och laget som helhet saknade koordination.

Det började lugnt, där båda teamen spelade passivt och fokuserade helt på sina egna lanes. Fnatics strategi gick ut på att tvinga Newbee att reagera för att göra det omöjligt för dem att vara proaktiva och ta initiativet. De var oförmögna att säkra strategiskt viktiga positioner och Fnatic lyckades att dra ut på matchen. Andra matchen var mycket jämnare – full av action där Newbee lyckades pressa Fnatic genom använda väldigt aggressiva strategier, och kunde på så sätt jämna ut serien. Detta ledde till en sista, och avslutande match. Den var jämn och full av ögonblick där de olika teamen fick möjligheter att pressa motståndet. När tiden tog slut lyckades Fnatic ta sig vidare i turneringen.

Newbee kunde återvända hem med $30,000 och 15 DPC-poäng.

Team Liquid 0:2 Fnatic
Fnatics nästa match var mot Team Liquid som började endast några ögonblick efter deras seger serie mot Newbee. De var underdogs men lyckades trots det med att spela utan att ha tappat fokus, och utan att visa tecken på att tappa greppet. Faktum är att de presterade ännu bättre än innan. Senaste gången de två teamen möttes vann Liquid 2-1 men i semifinalen tog Fnatic revansch.

Tålamod var den centrala elementet i Fnatics strategi de formulerat för att besegra europeerna i Liquid. Tålamodet resulterade i en match som varade nästan en timme. De första trettio minuterna var jämna, utan att något av lagen lyckades ta ledningen. När Liquid började ta kommando över matchen var det inte många som blev överraskade, En dålig team-fight, tätt följt av en total team wipe innebar att Fnatic kunde ta ledningen och säkra en seger. I match nummer två kunde Team Liquid snabbt krossa motståndarnas förhoppningar om att avsluta matchen snabbt. Fnatic drogs med i Liquids blixtsnabba tempo utan att kunna gå på offensiven själva. Det dröjde 23 minuter innan Fnatic tog sig samman och satsade allt på att ta hem en 2-0 seger. Deras all-in strategi fungerade, och de säkrade sig en plats i finalen mot Team Secret.

Team Liquids förlust innebar trots det att de vann $30,000 och 45 DPC.

UPPDATERING 25/3
Fnatic led en förkrossande 3-0 förlust mot Secret i DreamLeague Season 9-finalen.