Fnatic ersätter HappyFeet i ESL One Hamburg 2017

ESL One Hamburg 2017 har släppt gruppschema och Fnatic är först ut. Tyska HappyFeets problem med spelarnas resevisum hindrar dem från att delta när turneringen går av stapeln nu på torsdag, den 26:e oktober.

fnaticFnatic lyckades inte säkra sig en plats i Hamburg då de inte hade samlat tillräckligt med poäng under de tidigare fem turneringarna i höstens Pro Circuit, men HappyFeets problem gav dem chansen att tävla om förstaplatsen. Det skulle inte bara innebära en vinst rent ekonomiskt – poängen som en vinst medför skulle kanske ge dem en chans att få delta i The Invitational 2018. Frågan är dock om de kan ta sig vidare från gruppspelen, då de andra lagen i grupp A – Evil Geniuses, Newbee är i världsklass och de är bara två av flera. Under fyra dagar kommer teamen mötas för att tävla om poäng samt en prispool på en miljon dollar. Gruppspelen är uppdelade i två grupper med fyra lag i varje, där Team Liquid och Newbee har bjudits in p.g.a. de poäng teamen samlat på sig hitintills under säsongen. De är ”gruppledare”. De andra teamen har delats upp noggrant – organisatörerna vill undvika möten mellan lag från samma region. Turneringen pågår i fyra dagar vilket inkluderar gruppspelen. De kommer vara elimineringsmatcher (tidsbrist hindrar dem från att vara längre än en match långa), och slutfinalen kommer bara vara bäst-av-tre snarare än fem eller sju.

Fnatic kommer möta kinesiska Newbee den 26:e, klockan 14.00. Vid 17.30 börjar den sista gruppspelsmatchen mellan Virtus.pro från Ryssland och Keen Gaming från Kina.