Första hälften av ESL PRO LEAGUE är avslutad

ELEAGUE CS:GO Premier
Den sjätte ESL PRO LEAGUE-turneringen har redan pågått ett bra tag, men den är långt ifrån över. Lag kommer fortsätta striden om prispotten och vi har många matcher att se fram emot. I Odense kommer finalen gå av stapeln med dom bästa från Europa och Nordamerika Det kommer bli fullt av action där lagen konstant stiger och faller i rankingen. Här är ett urval av nyheter och uppdateringar om hur turnering ser ut just nu:  


Europa

G2 – G2 var förra säsongens vinnare, men har tyvärr misslyckats med att nå samma nivå i år. De är för nuvarande på 11:e plats (17 poäng under sammanlagt 14 matcher) vilket innebär att endast ett mirakel – eller perfekt spelande- kan säkra en placering i topp 6. De förlorade mot LDLC och EnVy, men de kan fortfarande vinna mot Na’Vi och HR.

ASTRALIS – Astralis hade det inte mycket bättre än G2 – det danska laget hade bara spelat på sammanlagt 8 kartor och var placerade på tionde plats, med fem vinster och tre förluster. De har dock överraskat och steg ända upp till 2:a plats efter att besegrat North, LDLC och BIG med övertygande resultat. De kommer nu möta NaVi,, Fnatic och FaZe, och kanske kan några ytterligare segrar ta dem ända fram till en 1:a plats. Det danska laget vill säkert ta hem segern i sitt hemland.

TOPP 6 – Topp 6-listan ser för närvarande ut på följande vis: Fnatic leder – knappast förvånande, med tanke på deras meritlista. Astralis är som sagt på 2:a plats bara ett fåtal poäng efter det svenska hoppet. På tredje plats så hittar vi north från Danmark som är tätt följda av Ninjas In Pyjamas. Efter dem hittar vi LDLC och FaZe Clan. med sina 25 respektive 24 poäng som avrundar Topp 6-listan. Kommer svenskarna besegra danskarna i deras eget land? Om NiP fortsätter prestera kanske det är just det som kommer inträffa. På tredje plats så hittar vi North från Danmark
.

Nordamerika

Topp 6-listan ser, efter veckans matcher ut på följande vis: På första plats är OpTic Gaming med hela 13-5 i vinst/förlust. SK är 8 poäng bakom dem, men har å andra sidan spelat färre matcher och har alltså chansen att ta en första plats. Det samma kan sägas om Team Liquid., som har ännu färre matcher spelade än SK. På fjärde plats hittar vi Renegades, femte plats tillhör just nu Misfits och på sjätte plats har vi överraskningen NRG Esports. Även om de är rankade 6:a just nu befann de sig innan på tredje plats – kanske är det den nya injektionen av spelare från både USA såväl som Europa som har varit orsaken till deras framgång. Brehze, AnJ och CeRq har verkligen presterat sedan de lades till i laguppställningen. Den största överraskningen är nog det faktum att favoriten Cloud9 inte syns till än bland topplaceringarna. Både SK och Liquid lyckades  men C9 befinner sig jus nu på 10:e plats. Det faktum att Liquid, Sk och Cloud inte nådde till toppen (C9 är, som sagt, inte där än) kan bero på deras reseschema som har varit minst sagt hektiskt de senaste veckorna. De har dock erfarenhet och långa meritlistor som ger dem en definitiv chans att ta sig ända till Odense-finalen.


Speltips

Det kommer bli intressanta matcher i helgen – redan ikväll möts FaZe och Astralis. Jag tycker att ett spel på Astralis är lockande p.g.a. deras fina form – de har lyckats klart bättre än förväntat. Kanske en final i Odense  driver dem? Jag kommer att spela på Astralis som vinnare av matchen till oddset 2,081 hos EGB.com i Game 2.I andra gruppen tror jag  att OpTic kommer ta hem segern i deras match mot Renegades på lördag, då de har övertygat med sina resultat hittills. Oddset är för närvarande på 1,496 hos EGB.com