Hearthstone betting

Hearthstone är ett spännande kortspel som tar genren ett steg längre. Spelet är utvecklat av Blizzard, som även ligger bakom World of Warcraft (WoW), StarCraft och andra kända titlar. Den officiella versionen av spelet släpptes i mars 2014, och finns idag tillgängligt på såväl Windows som Mac och som mobilspel för Android och iPad. Sedan 2016 arrangeras ett stort antal turneringar med stora prispotter och massvis med matcher du som entusiast kan betta på.
Betta på Hearthstone hos Arcanebet – hämta bonus

Här får du mer information om Hearthstone betting och om själva spelet.

Vad är Hearthstone?

Hearthstone är ett ganska komplicerat kortspel med fler än 300 kort som varje spelare börjar med. Utöver dessa kan spelarna även köpa eller tjäna ytterligare kort. Varje spelare väljer utifrån sin specifika spelstil upp till nio olika hjältar att spela med. Dessa hjältar påminner om de som förekommer i World of Warcraft.

Matcher i Hearthstone utspelas mellan två enskilda spelare, som med hjälp av sina förvalda kort gör upp med varandra. Spelarna kan under matchens gång uppbåda olika varelser och använda sig av magiska formler för att skydda sig själva och attackera sin motståndare. Genom att lära sig att använda sin kortlek på bästa möjliga sätt och använda denna på ett bättre sätt än motståndaren, kan en spelare besegra sin motståndare. Spelet involverar en hel del strategi, vilket bidrar till spelets komplexitet, variation och underhållningsvärde.

Var kan jag hitta Hearthstone betting?

Bet365, Betway, EGB, GG.Bet, Betsafe och Unibet är några exempel på de spelbolag som erbjuder Hearthstone betting. Flera av dessa har god täckning för betting på esport i allmänhet och Hearthstone i synnerhet, och ger dig flera möjligheter till diverse specialspel och olika former av vadhållning med anknytning till detta spel.

Vilka slags betting på Hearthstone finns det?

Det finns flera olika varianter av Hearthstone betting:

  • Enskild match. Den vanligaste formen av betting på esport är att man spela på vinnaren av en match, och Hearthstone är inget undantag från denna regel. Att förhandsfavoriten förlorar matchen mot en spelare med ett högre odds för seger är vanligare i en enskild match än i en matchserie. Här finns med andra ord möjlighet till skrällar!
  • Över eller under. En annan form av betting på detta spel är över eller under antalet rundor i en match. Dessa spel finns vanligtvis endast tillgängliga på större matcher, men är ett roligt sätt att satsa pengar på detta spel. Här är din uppgift att förutspå hur många rundor som kommer krävas innan matchen avgörs.
  • Handikapp. En tredje variant av Hearthstone betting är handikapp. I detta fall ger spelbolaget handikapp till den ena spelaren. Ett vanligt sådant är -1,5, vilket innebär att förhandsfavoriten behöver vinna med 2 rundor eller mer för att vinna denna match i matchen.
  • Första skadan. Ofta kan du även välja att spela på vems hjälte som först kommer ta skada. Detta anses generellt sett vara ganska slumpartat, och kan vara ett bra sätt att spela på matchen om du bara har tid att se början av den men inte hela.

Hur blir jag bättre på Hearthstone betting?

Ju bättre förståelse du har för spelet, desto mer välinformerade spel kan du lägga. Genom att känna till vilka strategier som är populära att använda och de individuella styrkorna av de olika klasserna, kan du signifikant förbättra dina möjligheter att bli framgångsrik inom Hearthstone betting.

Om till exempel en spelare har en kortlek vars styrka infinner sig under slutskedet av en match och denne möter en spelare som har en kortlek som lämpar sig bättre för attack tidigt under en match, har den sistnämnde spelaren generellt sett ett lägre odds för vinst. Genom att känna till vilken spelstil spelarna föredrar, vilka beslut de fattar under matcherna och vilken skicklighetsnivå de befinner sig på, har du en fördel gentemot många oddssättare.

Till skillnad från lagorienterade spel såsom Dota2 eller League of Legends, påminner Hearthstone mer om poker till sättet det spelas. Den spelare som snabbt kan fatta de rätta besluten under press och använda sig av olika strategier kommer i slutändan stå som segrare. I grund och botten är Hearthstone ett spel som handlar om siffror och sannolikhet. De personer som är bäst på Hearthstone betting gör sin hemläxa på de olika spelarna och deras styrkor och svagheter, och tar utifrån denna information fram en tabell med sannolikheten för vinst vid användning av olika kortlekar och mot olika kortlekar.
Betta på Hearthstone hos Arcanebet – hämta bonus