Känd Overwatch spelare lämnar problemfyllt Dallas Fuel

Seagull har lämnat Overwatch-scenen, och kommer nu rikta in sig helt på streaming på twitch.com.Han började bli utbränd av att spela e-sport professionellt, och kände att det bästa för honom var att lämna Dallas Fuel, det första och enda teamet han spelat för i nya Overwatch League vars andra säsong just har börjat. Han kommer inte ha några större ekonomiska bekymmer, då många tusen personer följer hans streams. Om man vill veta mer om Overwatch och hur man spelar är det bara att kolla in hans kanal på Twitch.

När Overwatch League skulle ta sin början hade de olika organisationerna involverade i sporten börjat skicka ut scouter för att värva spelare till de nya teamen. Seagull var en av dem. För nästan ett år sedan, i september 2017, rekryterades han av Dallas Fuel. Han ansåg att det var ett av de svåraste besluten han någonsin hade varit tvungen att fatta men valde till slut Fuel då han ansåg att organisationens anda, mål och struktur passade honom. Men teamet skulle få väldigt mycket negativ uppmärksamhet under säsongen: Felix “xQc” Lengyel lämnade Dallas efter kontroversiella uttalanden angående de andra spelarna, medan Timo “Taimou” Kettunen använde oacceptabelt homofobiskt slang i sin stream. Vid april i år hade även huvudcoachen Kyle “KyKy” Souder och stjärnspelaren Dong-jun “Rascal” Kim fått lämna teamet, i Kims fall handlade det om problem med kommunikation (Kim är korean). De interna konflikterna och stressen hjälpte inte teamet spelmässigt, då deras prestationer under säsongen bara kan klassas som mediokra – av sammanlagt tolv team slutade Fuel på tionde plats.

Efter att ha förlorat flera spelare är läget osäker för Fuel, och det kommer krävas drastiska åtgärder för att de ska ha en chans att klättra sig upp i rankingen för att avsluta säsongen som ett Topp 3-team.

The Internation 18 är snart här

Världens absolut största Dota 2-turnering börjar nästa vecka, den 15 augusti. Den kommer hållas i Roger’s Arena i Vancouver, Kanada. Det är det sista, avgörande eventet för Dota 2:s åttonde Pro Cicuit och de team som deltar kommer att ha slagits under säsongen för att få poäng och stiga i rankingen. Men det är nu avgörandet kommer – vilka fem spelare kommer kunna höja pokalen och ta hem prispengarna som följer med?

Nittio team kommer delta från världens sex regioner (Nordamerika, Sydamerika, Europa, CIS, Kina och Sydostasien). Både äldre och nyare team finns med på deltagarlistan – några av de mer framstående exemplen från de olika regionerna är: compLexity Gaming och Evil Geniuses från Nordamerika, SG e-sports och paIN Gaming från Sydamerika, Fuse-esports, Alliance och OG från Europa, Nato Vincere och Team Empire från CIS, Eclipse och Echo Gaming från Kina samt TNC Tigers, Team Flash och HappyFeet från Sydostasien. Förra årets International avgjordes av en en finalmatch mellan Team Liquid och Newbee, där de förstnämnda tog hem en klar 3-0 seger. Kommer de lyckas i år igen? De var först med att inte förlora en enda match i den avgörande matchen. Inför eventet så leder Virtus.pro med nästan 3000 poäng över nummer två, vilket råkar vara Team Liquid. Hela listan över de åtta mest framgångsrika teamen Dota Pro Circuit ser ut på följande vis:

Team Poäng

1.Virtus.pro 12372

2.Team Liquid 9459

3.PSG.LGD 7332

4.Team Secret 5136

5.Mineski 3150

6.Vici Gaming 2835

7.Newbee 2445

8.VGJ.Thunder 1935

Men man kan aldrig vara helt säker på vad slutresultatet kommer bli i ett event som The International – alla spelare som kommer delyta har spenderat hela säsongen med att finslipa teknik och koordination och ibland kan något så enkelt som tidszoner påverka spelar; om en vietnames eller korean blir tvungen att flyga till Kanada för att sedan tävla nästa dag kan det ge motståndarna ett potentiellt övertag. Det har hänt olyckor och misstag som har förhindrat spelare eller hela team från att delta – ett Mongoliskt CS:GO-team och proffs från Filippinerna har råkat ut för det, Kinas främsta Heroes of The Storm-team upplöstes efter att de konstant nekades utresetillstånd, och en av världens bästa Super Smash Bros.-spelare kunde inte delta i turneringar då hans regering inte såg honom som en legitim deltagare.