League of Legends – lol Betting guide

League of Legends är det spel inom esporten som har det allra största följet på nätet. Antalet aktiva spelare på daglig basis är enormt och så även antalet tittare, vilka följer tävlingsmatcher i esport genom de streamingsajter som har vuxit i antal under årens lopp. Här tittar vi närmare på League of Legends betting och vilka alternativ du som vill satsa pengar på detta spel har.
Betta på League of Legends hos Betway – hämta bonus

Här får du mer information om hur du kan spela på detta spel, som fler än 70 miljoner spelare världen över har fastnat för.

Vad är League of Legends?

League of Legends (LoL) är ett spel som lanserades i Europa, Asien och USA under 2011. Sedan dess har de bästa lagen ställts mot varandra för att slåss om titeln som världsmästare i detta spel. Nu under 2017 är scenen större än någonsin tidigare och miljontals människor följer de största turneringarna som till exempel League of Legends World Championship.

Spelet i fråga är ett så kallat MOBA-spel (Multiplayer Online Battle Arena) och spelarna delas in i två lag (rött och blått) som består av 5 spelare vardera. Det främsta syftet med spelet är att de bägge lagen ska försöka förstöra varandras “Ancient”, vilket är en stor byggnad som är belägen i respektive lags bas. Spelarna kan välja mellan fler än 121 karaktärer som alla har sina unika spelstilar och egenskaper. Alla karaktärer börjar på nivå ett, men i takt med att erfarenhet ackumuleras under spelets gång kan deras förmågor uppgraderas.

Vilka alternativ finns för League of Legends betting?

LoL har länge varit det ledande spelet inom esporten, vilket är en anledning till att många spelbolag erbjuder spel på nästan alla internationella matcher (i såväl turneringar som ligor) i League of Legends. Alla dessa spelsajter erbjuder spel på det vinnande laget, vilket är en form av betting som de allra flesta som någon gång har satsat en slant på till exempel fotboll eller andra traditionella sporter känner sig bekanta med.

Du kan dessutom satsa pengar på olika slags specialspel, som exempelvis vilket lag som först skadar det andra i en match. Detta tar League of Legends bettingen till en ny nivå och gör matcherna ännu mer spännande, när du inte bara kan spela på vinnaren av en match utan även på en mängd andra faktorer. Ofta kan du även satsa på vilket lag som kommer vinna en matchserie i till exempel bäst av 3 eller 5 matcher.

Betsson, Betway, EGB, Betsafe, Unibet och GG.Bet är bara några av de spelbolag hos vilka du kan spela på League of Legends. Vissa utländska spelbolag låter dig även betta på LoL med bitcoin som betalningssätt.

Vad bör jag tänka på när jag bettar på LoL?

Det finns flera saker som är värda att tänka på när du ägnar dig åt League of Legends Betting. Oavsett om du är nybörjare inom gebitet eller har mer erfarenhet av betting på LoL, kan du använda dig av vissa grundläggande strategier för att skörda framgång och bygga upp en bankrulle för spel på denna titel.

Ett bra sätt att som nybörjare börjar med LoL betting är att välja ett spelbolag att spela hos, kanske läsa igenom ett omdöme hos spelbolaget för att säkerställa att det är ett seriöst sådant och framför allt läsa på mer om själva spelet, lagen och spelarna. Ju mer information du har om den match du har tänkt spela på, desto större är dina möjligheter att lägga ett bra spel och vinna!

Även om League of Legends skiljer sig en del från till exempel Dota2, finns det även flera likheter vad gäller betting på dessa bägge spel. I bägge fallen är det till exempel viktigt att lära känna de bägge lagen. Hur väl koordinerat ett lag är kan ha en stor inverkan på utgången i ett spel, och på bara några veckor kan denna koordination förbättras avsevärt. Enskilda spelares skicklighet fluktuerar inte i samma utsträckning, vilket gör att du bör lägga ett större fokus på att försöka utröna de bägge lagens samspelthet.

Det är också viktigt att förstå vilka av karaktärerna i spelet som är effektiva mot olika andra typer av karaktärer, och vilka spelare som gillar att använda sig av dessa. Eftersom det finns ett stort antal karaktärer (fler än 121 st), samt förmågan att förbjuda det andra laget från att använda vissa karaktärer, kan ett lag få en stor fördel innan matchen ens har börjat. För att bli framgångsrik inom League of Legends betting behöver du därför hålla dig uppdaterad om information såsom resultat från de senaste turneringarna, förändringar av laguppställningar och andra användbara nyheter. Betta på League of Legends hos Betway – hämta bonus