I det här avsnittet har vi samlat allt som är relevant för dig som antingen vill komma igång med att betta på League of Legends såväl för dig som vill fördjupa dig inom ämnet. Det inleds med en ”Kom igång med betting på League of Legends” guide. Därefter har vi rekommenderat tre operatörer att börja med samt avsnitt från samtliga #rubriker listade inunder.

4 enkla steg

  1. Skapa ett spelkonto – För att betta på LoL behöver du skapa ett spelkonto hos en betting operatör som tillhandahåller odds på e-sport.
  2. Hitta en spelleverantör – När du ska öppna ett spelkonto och sätta in pengar är det så klart viktigt att den operatör du väljer erbjuder spelodds på League of Legends om detta är vad du är intresserad av att betta på.Annars är odds, spellicens och support alla relevanta faktorer att jämföra och givetvis finns det mer att undersöka ändå om man vill vara riktigt säker. Vill du skapa dig en bättre kunskap och en fördjupad känsla för de olika operatörerna innan du öppnar ditt konto så ska du läsa våra detaljerade och välskrivna recensioner för samtliga esport betting bolag.
  3. Välj ett välkomsterbjudande -När du lärt känna några esport operatörer med League of Legends betting så återstår det bara att välja en passande välkomstbonusinnan det är dags att börja lira! Med en bonus på din första insättning ska du passa på att bilda dig en egen uppfattning av operatörens produkt och hur du trivs på sidan. Är det något som inte faller dig i smaken så finns det många andra attraktiva alternativ!
  4. Öka dina chanser att vinna – Den som vet mest vinner var det någon som sa och det ligger mycket i det. Att vara påläst är A-O när det kommer till betting och sports-betting i största allmänhet men synnerligen viktigt är det när det gäller e sport. Se till att hålla dig uppdaterad på det senaste genom att regelbundet hålla dig uppdaterad på esport nyheter och delta aktivit i esport forum för att diskutera gångna matcher och spekulera i kommande event

Introduktion till LoL betting

League of Legends (LoL) är det e sport spel som har det största community online. Spelet togs emot väl av publiken och antalet spelare och personer som följer matcher via streams har ökat explosionsartat de senaste åren. Redan 2012 uppgavs det att League of Legends hade en användarbas på över 12 miljoner spelare, och redan 2014, var den siffran uppe i 67 miljoner användare. Idag är det fler människor världen över som spelar League of Legends än vad det är människor som bor i Tyskland. Denna e sport titel har gett upphov till att arenor, världen över, har fyllts med e sport entusiaster. Prognoserna spår en fortsatt kraftig, nästintill lavinartat tillväxt, med hänvisande till det enorma intresset och passion som esportens användare har för just det dem gillar!

League of Legends – Basics

league-of-legends-mapBåde den blå respektive lila lagets bas innefattas en ”Spawn” en “Shop” och ett ”Nexus”. (Se bilden till höger).

AI kontrollerade trupper släpps ut i vågor från Nexus och rör sig i riktning mot motståndarens bas. Nexus gör även att spelare har kontroll över sina hjältar. Tillsammans med vågen av trupper attackerar man fiendens trupper, torn och hjältar längs kartans färdvägar. När ett torn förstörs kan det inte återbyggas eller repareras. Det blir som en “Check point” i kampen mot att inta motståndarlagets bas. Förutom kartans större färdvägar innehåller de också områden med neutrala monster. Koras som segrare gör det lag som står kvar efter att ha lyckas eliminera sina konkurrenter efter att ha förstört motståndarlagets Nexus.

LoL – Spelelement

Nexus

League of Legends kretsar kring att förstöra motståndarlagets Nexus men faktum är att Nexus är skyddad från attacker tills dessa att spelaren har genomfört andra steg i spelet för att öppna upp möjligheten att förstöra den. Vilka steg spelare måste ta innan de kan förgöra Nexus beror på vilken bana/speltyp som spelas. Att veta hur man gör detta i de olika spellägena som nybörjare är inte lätt men att titta på några proffsmatcher hjälper för att förstå hur det ska gå till.

Förmågor

I League of Legends finns det flera hundra hjältar att välja på som spelkaraktärer och under spelets gång kan du kan spelare byta hjälte och slipper därav vara låst till en viss strategi under spelets gång. Alla hjältar är utrustade med 4 st förmågor, en passiv attack och en vanlig attack och en “ultimate” vilket är respektive hjältes “starkaste” attack. En hjältes förmågor och attacker är unika för just den karaktären och det flesta spelare har en eller flera favorit hjältar. LoL hjältarnas förmågor kan under spelets gång gå upp i lvl för att exempelvis åstadkomma mer skada på motståndare.

Inflytande poäng

Inflytande poäng beskrivs bäst som en valuta i LoL. De intjänas under spelets gång och spelare kan använda dessa för att köpa olika magiska och icke magiska föremål, runor och nya hjältar.

Roller

Det finns 6 roller att fylla och var hjälte passar in i en viss roll beroende på vilka förmågor hjälten har och vilken typ av attacker och skada den gör, exempelvis “true damage” “magical damage” eller “physical damage”.

Pansarrollen

Som i de flesta andra liknande multiplayer titlar är en hjälte eller karaktär utformad för att ta emot enorma mängder skada från motståndarna men kan å andra sidan inte göra lika mycket skada tillbaka. De är oftast närstrids orienterade och brukar i LoL användas för att först av alla att gå på motståndaren och försöka hålla kvar dem.

Magikerrollen

Magiker har inga rustningar utan är klädda i lättare dräkter i syfte att vara fria och rörliga med sin magi. De är med andra ord värdelösa på att ta emot skada till skillnad från tank rollen men gör å andra sidan väldigt mycket skada. Dessa karaktärer kan attackera sina motståndaren på avstånd och har oftast formler som ger skada per sekund.

Krigarrollen

Krigar rollen är mer flexibel men är allt som oftast är formad till att kämpa i närstridskamper. De kan både göra fysisk och magisk skada beroende på vilka förmågor spelaren valt. Dem har bra skada och attack hastighet vilket gör dem till farliga motståndare som dessutom tål en hel del.

Skyttrollen

En skytt attackerar normalt på håll och i League of Legends har skyttarna en enkelriktad attack som gör mycket skada på avstånd. De har däremot inte särskilt mycket liv eller HP så tricket med denna karaktär är att hålla sig undan på avstånd och hela tiden leverera farlig skada på sina motståndare utan att själva riskera att hamna i en närstrid eller att bli attackerad.

Banemanrollen

I en roll som baneman eller lönnmördaren är man snabb och agil med möjlighet att göra mycket skada på motståndare under kortare intervall. Hög skada och hög rörlighet måste medföra brister vilka är liknande de av magikern med lägre hälsa och inte samma möjlighet att ta emot skada. De måste med andra ord fly undan intensiva eller längre strider med starkare motståndare för att undvika att bli eliminerade men kan vara otroligt användbara.

Supportrollen

Huvudsyftet med supportrollen är att ge stöd åt sina lagkamrater samt skydda dem. De kan inte olika roller och agera både Magiker eller Pansar rollen och kan i värsta fall offra sig för att förbättra övriga lagmedlemmars chanser att vinna.

Av alla hundratal karaktärer i LoL faller alltså samtliga in under någon av dessa roller. Varje hjälte har förmågor och attacker som är relevanta för att spela sin roll och det är viktigt att spelare lär sig använda och anpassa dessa till situationer i spelet och dessutom bli duktiga på att tajma in sina attacker.

League of Legends turneringar och cuper

Riot games, skaparna av LoL, lanserade sin egen professionella esport turnering, League of Legends Championship Series (2011), som även känns igen under förkortningen LCS i Europa. Alla större LoL betting sajter erbjuder odds för denna turnering samt för LCK (OGN) och All-Stars. Pinnacle Sports erbjuder också odds för utvalda matcher från ligor såsom Garena Premier League (GPL), LPL och League of Legends Master Series (LMS). Årligen administrerar Riot games även världsmästerskap som årligen hålls i Oktober, med en stor prispott att hämta! Första året hölls VM i League of Legends i Sverige, närmare bestämt i Jönköping och kammades hem av svenska esport teamet Fanatic vann med 2-1. League of Legends VM (2015) kommer utspela sig i Berlin och förväntas slå alla tidigare publikrekord. League of Legends är förmodligen den esport som starkast bidragit till den kraftiga expansion och utvecklingen vi erfarit av esport betting. Mycket tror vi beror på den enastående kvalitén på support och det engagemang Riot Games erbjuder sina fans .

League of Legends betting odds

När det gäller e sport odds så är det med stor sannolikhet att du kommer behöva göra ett val mellan decimal odds och amerikanska odds. Det finns egentligen ingen skillnad förutom presentationen och båda odds sätten genererar samma resultat. Som svensk finns det dock egentligen ingen anledning att betta på amerikanska odds om man inte vuxit upp med denna typ av betting och det känns bekvämt. De flesta e-sport operatörer erbjuder betting på det vinnande laget (vinnarspel eller vanligt matchspel). Speltypen känns igen från betting på vanlig sport så som fotboll. Som tillägg finns även möjlighet att spela på vem som gör första skadan i en match, ett så kallat “First Blood bet” eller varför inte “Pentakill” eller “Baron Nashor” för att göra det hela lite mer spännande?!

LoL ESPORT ODDS (Decimal)

Dessa decimalodds är desamma som de Amerikanska.

Decimal odds esport

Decimal odds esport

LoL ESPORT ODDS (Amerikanska)

Dessa Amerikanska är desamma som decimaloddsen ovan

Amerikanska odds esport

Amerikanska odds esport