League of Legends World Championship

lol-wm

Longzhu Gamings rekordvinst mot Fnatic

Sydkoreanska Longzhu Gaming besegrade Fnatics danska LoL-lag med 3-0, och avrundade på så sätt världsmästerskapen första vecka. Longzhu lyckades överraska sina motståndare genom att att använda sig av en taktik Fnatic inte kunde försvara sig mot eller anpassa sig till. Även om det tog tid fanns det inget danskarna kunde göra när koreanernas övertag blev större och större ju längre tiden gick. Deras fenomenala teamwork ledde till seger efter ungefär 20 minuter – ett rekord i världsmästerskapet. De leder Grupp B, och det återstår att se vad Fnatic kan göra för att hålla sig kvar. På torsdag möter de det vietnamesiska laget Gigabyte Marines, medan Longzhu möter amerikanska Immortals.

När det gäller e-sport är Asien i en klass för sig. Kanske är det en kulturell skillnad som är anledningen till varför de sydkoreanska, kinesiska, taiwanesiska och vietnamesiska lagen är världsledande. Alla medlemmar i ett e-sportsteam lever tillsammans i samma hus. Där spenderar de hela dagarna med att finslipa sina färdigheter. Asiater verkar dock ta det ett steg längre, och deras träningsrutiner är menade mer för robotar än människor. Oavsett hur resten världsmästerskapet kommer se ut, är det utan tvekan högst sannolikt att det blir asiater som tar hem både första- och andra-priset.

Dota 2 Pro Circuit 2017-2018

Jakten efter en inbjudan till The Invitational 2018 har börjat

DOTA Pro Circuit 2017-2018 har tagit sin början, och jakten efter poäng tar sin början. Alla lagen vill samla på sig tillräckligt med poäng för att kunna ta sig direkt till The International 2018, spelets största och mest prestigefyllda turnering. Endast åtta lag kan säkra sig platser, vilket innebär att vi kommer få se en hel del spektakulära matcher under de kommande månaderna. Turneringarna under oktober och november är uppdelade i en större och flera mindre : Starladder International, PGL Bucharest Open, Dota Pit, Perfect World Masters är mindre, medan ESL Hamburg är den större. Varje vinst i de mindre turneringarna ger 300 poäng, medan en vinst i Hamburg ger ett lag 1500 poäng. Starladder började den tionde och avslutas den femtonde, medan Perfect World pågår mellan den tjugonde och tjugosjätte november.

Dreamleague Season 8

Uppladdning inför Dreamhack Winter 2017

Dreamhack Winter närmar sig snabbt, och det gör också finalen i Dreamleague Season 8 som kommer att hållas i Elmia. Det är en turnering som inkluderar hela världen, även om de europeiska lagen ofta lyckas bättre än andra när det gäller Dota 2-events. CompLexity Gaming från USA  och Newbee från Kina har vunnit storsegrar i sina respektive regioner.