OpTic avlägsnas från NA ESL Pro League, inbjudna till EU Premier

ESL har beslutat sig för att flytta OpTic ner till ESEA Premier-divisionen. Ändringarna skedde efter att Green Wall (smeknamn för teamet) begärde att få flyttas från den Nordamerikanska ESL Pro League-regionen (NA) till den europeiska (EU). Som svar valde ESL:s administration att upphäva OpTic:s NA-ligalicens. På så vis kan ett annat, inte tillkännagivet team tävla i ligan. OpTic är nu tvungna att återkvalificera sig för Pro League genom att delta i den 29:e säsongens ESEA Premier. De måste avsluta eventet som ett topp-tre team i online-ligan och topp-2 i offlinerelegerings-eventet vid säsongens slut.

 

I.o.m. Förvärvet av de danska spelarna, har OpTic Gaming begärt att Pro League-administrationen ska göra en permanent förflyttning från NA Pro league till EU-divisionen, baserat på det faktum att deras spelare vill leva och tävla i Europa fortsättningsvis” meddelade ESL. ”Det här innebär att OpTic inte längre kan tävla i den nordamerikanska divisionen p.g.a. residensregler, vilket innebär självklara nackdelar när det gäller spelande [som t.ex. hög ping].” Ping avgör hur lång tid det tar för en handling att registreras av datorn – låg ping innebär att en handling, som klickandet av en musknapp, registreras i stort sett samtidigt som det händer. Hög ping är motsatsen, och ofta innebär långa distanser hög ping. Om ett danskt lag tävlar på en nordamerikansk server innebär det alltså att européerna ”reagerar” långsammare än motståndarna.

 

I den senaste säsongen av NA Pro League befinner sig OpTic på en tredjeplats i tolv-teamligan, mycket tack vare deras mix av NA och EU-spelare, såväl som deras danska laguppställning. Organisationen ändrade sin spelarlista i slutet av april, vilket innebar totalt fem danskar genom att lägga till spelarna Marco “Snappi” Pfeiffer och Jakob “JUGi” Hansen. Den danska laguppställning slutade på åttonde plats i EPL Season Finals senaste maj. ESEA PREMIER Season 29 förväntas ta sin början efter att Season 28 avslutas i slutet av månaden.

 

FACEIT Major: London 2018

FACEIT Major: London 2018 är den 13:e Valve-sponsrade Counter-Strike: Global Offensive Major Championship och den andra Major 2018. Prispotten är återigen en miljon dollar, och 24-team formatet som introducerades i.o.m. den förra Major:n kommer användas även den här gången. Det här är också första gången som FACEIT står för en CS:GO-Major.

 

Deltagare:

 

De nuvarande legenderna

EL Major: Boston 2018

Cloud9

 

EL Major: Boston 2018

FaZe Clan

 

EL Major: Boston 2018

Natus Vincere

 

EL Major: Boston 2018

MIBR

 

EL Major: Boston 2018

mousesports

 

EL Major: Boston 2018

Winstrike Team

 

EL Major: Boston 2018

G2 Esports

 

EL Major: Boston 2018

Fnatic

 

De nya utmanarna

 

Bostons stupade

 

EL Major: Boston 2018

Gambit Esports

 

EL Major: Boston 2018

Vega Squadron

 

EL Major: Boston 2018

Space Soldiers

 

EL Major: Boston 2018

BIG4

 

EL Major: Boston 2018

Astralis

 

EL Major: Boston 2018

Team Liquid

 

EL Major: Boston 2018

North

 

EL Major: Boston 2018

Virtus.pro

 

Minors mästare

 

Europe Minor #1

Ninjas in Pyjamas

 

Americas Minor #1

compLexity Gaming

 

CIS Minor #1

HellRaisers

 

Asia Minor #1

Renegades

 

Europe Minor #2

OpTic Gaming

 

Americas Minor #2

Rogue

 

CIS Minor #2

Team Spirit

 

Asia Minor #2

TyLoo