Pinnacle

pinnacle sportsSpelbolaget Pinnacle slog upp portarna 1998, och har fått ett gott rykte om sig om att vara en av de bättre sajterna för esport betting. Till skillnad från vissa andra stora spelbolag, ger Pinnacle esporten ganska stort utrymme på sin webbplats. Man har bland annat skapat en särskild flik för betting på esport längst upp på sin hemsida, vilken tar dig direkt till sektionen för betting på Dota 2 och andra esporter. Pinnacle är licensierat på Curaçao och verkar i fler än 200 länder världen över.

2014 sponsrade Pinnacle en turnering i Dota, och spelbolaget verkar överlag ha en inkluderande och progressiv attityd till fenomenet esport. Denna nya marknad är potentiellt sett väldigt lukrativ, vilket gör att vissa spelbolag (däribland Pinnacle) väljer att lägga ett större fokus på esport betting än vissa andra spelbolag, som har en mer avvaktande inställning till denna nya sport.

Hämta bonus hos Pinnacle
I dagsläget har inte Pinnacle någon app för betting på esport, men mobilversionen av webbplatsen kan du använda när du är på språng och vill betta via din mobil eller surfplatta. Här belyser vi spelbolaget Pinnacle ur ett esportperspektiv, och försöker i vår recension att täcka allt du behöver veta – från huruvida de erbjuder betting på League of Legends till hur du enkelt kan betta på esport.

Ett spelbolag som gillar esport

Pinnacle har en välutvecklad sektion för esport på sin webbplats, så denna sajt är inbjudande för dig som letar efter möjligheter att betta på League of Legends, CS:GO och andra esporter. Utöver nämnda sporter, kan du även spela på Starcraft 2 och Dota 2. Oddsen presenteras på ett tydligt sätt, där spelbolaget använder sig av den decimalform som vi svenskar är bekanta med. Detta gör det enkelt för nybörjare i världen av esport betting att utvärdera oddsen och börja betta.

För att hjälpa nya spelare att hålla sig informerade och därigenom, förhoppningsvis, bli mer framgångsrika i sin esport betting, finner du en rad olika artiklar och blogginlägg på sajten med matnyttig information för alla som vill börja betta på esport. Dessa artiklar består bland annat av genomgångar inför kommande turneringar, taktiska genomgångar av de inblandade lagen, intervjuer med spelare o.s.v. Pinnacle har erbjudit betting på esport sedan 2010, vilket tyder på att det finns esportentusiaster i spelbolagets personalstyrka.

Redan 2013 hade Pinnacle tagit emot 500 000 spel på esport, och i februari i år nådde man ännu en magisk gräns: 5 miljoner. Dessa siffror visar dels hur esport bettingen har växt under de senaste åren, samt att detta spelbolag har prioriterat den.

Esport betting hos Pinnacle

Om du letar efter en bra sajt att betta på CS:GO och andra esporter, är Pinnacle ett bra val. Här finner du gott om turneringar i såväl CS:GO som LoL, Dota 2, Starcraft 2 och Hearthstone. Kommande evenemang listas på sajten och presenteras på ett tydligt sätt som är enkelt att förstå. Du kan snabbt och enkelt se oddsen på de olika marknaderna och göra en bedömning av vilka som är värda att spela på.

En aspekt som är väldigt användbar för nybörjare är den guide på ämnet som Pinnacle har tagit fram. Även om erfarna spelare kan uppleva att det inte bjuds på särskilt mycket ny information, kan denna guide vara en guldgruva för nya spelare. Det är ganska enkelt att betta på denna sajt, och i guiden går Pinnacle igenom varje steg i processen. Tack vare de bilder och instruktioner som visar hur man bettar, är det enkelt att hänga med i guiden och lära sig hur man spelar på esport hos Pinnacle.

Inga bonusar

Pinnacle erbjuder för tillfället inga bonusar, varken till nya spelare eller befintliga sådana. Om du är ute efter de allra bästa erbjudandena på esport betting kan det därför vara aktuellt att leta på annat håll. Detta spelbolag riktar sig till mer erfarna eller till och med professionella spelare, som inte behöver lockas med bonusar. De artiklar om esport betting som Pinnacle förser spelare med på sin webbplats gör dock sajten mer inbjudande även för nya spelare.

Svåråtkomlig kundservice

Till skillnad från många andra spelbolag, är möjligheterna att kontakta Pinnacles kundservice något begränsade. Detta beror förmodligen på att spelbolaget främst riktar sig till erfarna spelare, som inte behöver lika mycket hjälp. Du kan via webbplatsen fylla i ett formulär för att skicka e-post till kundtjänsten, men det går inte att ringa till, eller chatta live med en kundtjänstmedarbetare.

Brett urval av metoder för insättning och uttag

När du ska sätta in eller ta ut pengar, ger Pinnacle dig flera valmöjligheter: Entropay, banköverföring, ecoPayz, VISA, Neteller, PaysafeCard, Skrill, Trustly, WebMoney m.fl. Det gör att du kan välja den betalningsmetod du själv föredrar.

Fördelar med Pinnacles esport betting

Att som spelare välja Pinnacle för esport betting för med sig flera fördelar:

  • Pinnacles webbplats har en tydlig struktur och gott om resurser relaterade till esport betting.
  • Oddsen presenteras i decimalform, vilket gör dem enkla att förstå sig på och jämföra.
  • Det är enkelt att betta, tack vare det intuitiva gränssnittet.
  • Detta spelbolag är omtyckt av storspelare och professionella spelare, vilket indikerar att det är säkert att betta hos Pinnacle.
Hämta bonus hos Pinnacle