Rapport från ESL

FaZe Clan vinner finalmatch mot Team Liquid i ESL One New York 2017

esl

Efter segern i finalmatchen mot Team Liquid kunde FaZe Clan äntligen ta hem segern, titeln, äran och $125,000. Samtidigt som ESL Pro Leagues sjätte säsong är i full gång i både USA och Europa, har ESL One-ligan äntligen avslutats med en seger för Team FaZe, vars andra team gör sitt bästa för att nå Pro League-finalen i Odense. De lyckades med bedriften att besegra topplaget Team Liquid med 3-0, vilket innebar att finalen som spelas i bäst av fem matcher kunde avslutas förvånansvärt snabbt.

Européerna i FaZe visade redan under slutfinalens första match att de var mer än redo att möta motståndet i form av det amerikanska Team Liquid. Det var en match på hemmaplan, vilket kan ha ökat pressen på spelarna – FaZe lyckades vinna 16-3 i match ett. En CS:GO-match är 30 omgångar lång, vilket innebär att det är fenomenalt att ta hem en seger på ett så övertygande sätt. Team Liquid presterade bättre i match två, som slutade 16-4. Den tredje matchen kontrollerades återigen av FaZe och avslutas nästan exakt som första – en 16-4 seger.

ESL Pro League

Fnatic och OpTic leder just nu turneringen

De kanadensiska e-sportsteamet OpTic är på första plats i den nordamerikanska regionen efter helgens matcher i den sjätte ESL-säsongen. De leder endast med två poäng över SK Gaming från Brasilien. Med sina 45 respektive 43 poäng är de långt framför de andra topp-6 lagen i regionen (Misfits, Luminosity Gaming, Counter Logic Gaming och Team Liquid).

I Europa tillhör förstaplatsen Fnatic:s CS:GO-team (som består av enbart svenskar) som leder med 8 poäng över danska Astralis. Med 70% vunna matcher har de visat varför de räknas bland världens bästa team. De andra svenska hoppen i turneringen – Ninjas In Pyjamas och GODSENT – lyckades kamma hem vinster, men kunde inte samla tillräckligt med poäng för att slå sig in i topp-6 listan ser ut på följande vis: Fnatic, Astralis, FaZe Clan, North, mousesports och NiP.

Eleague CS:GO Premier

Resan mot finalen går mot sitt slut

Det kommer nu vara uppehåll i ESL fram till den 17:e oktober i Europa, och den nordamerikanska börjar dagen efter, den 18:e. Under tiden kommer Eleague CS:Go Premier avslutas. Slutspelen är i full gång, och nu är det dags att se vilka lag som kommer gå vidare. På onsdag kommer FaZe möta Envyus, och Heroic kommer möta North. Turneringen kommer avslutas den 13:e oktober. Under torsdagen möts Cloud 9 och Astralis samt Faze mot Team North. Jag kommer på att spela på Cloud 9 i kvällens match till oddset 2.55 hos Beteway.com. Enligt min mening är oddset på det amerikanska laget alldeles för högt.