Starcraft 2 betting

StarCraft 2 har länge varit en stor publiksport i Sydkorea – ett land som under lång tid stor för närmare hälften av den globala försäljningen av detta spel. Tusentals människor flockades till idrottsarenor för att se denna esport utspela sig live, och i början var det bara möjligt för sydkoreanska spelare att bli proffs på detta spel. Än idag dominerar sydkoreanska lag detta spel. I Sydkorea har många miljoner kronor delats ut i turneringsvinster, och spelets popularitet inom esporten har lett till att denna titel numera spelas av hårdsatsande lag världen över.
Betta på Starcraft 2 hos Betway – hämta bonus

Vad är StarCraft 2?

StarCraft 2 är uppföljaren till StarCraft, som släpptes 1998, och har likt många andra populära titlar inom esporten utvecklats av Blizzard. Detta spel, som kom ut på marknaden under 2010, tilltalar de spelare som föredrar välbalanserade, onlinespel för flera spelare.

Det finns tre olika raser i spelet: terran (människor), protoss (högteknologiska utomjordingar) och zerg (organiska insekter). Alla dessa har sina unika egenskaper. Varje spelare väljer en ras och det är möjligt att bägge spelarna i en match väljer samma ras.

Spelarnas uppgift är att bygga upp en bas med olika byggnader omkring resurser av gas och mineraler. En spelare kan utvinna mineraler och gas för att generera resurser som kan spenderas på att bygga upp en armé och för att bygga mer avancerade byggnader, vilka ger tillgång till ännu starkare militära enheter. Det slutgiltiga målet är att använda sina enheter för att förstöra fiendens bas och enheter, samt för att förhindra att man själv går samma öde till mötes.

Var finner jag StarCraft 2 betting?

Antalet spelbolag som erbjuder spel på StarCraft 2 är inte riktigt lika stort som för andra spel, såsom League of Legends och CS:GO. Du kan dock erbjudas möjligheten att betta på detta spel hos Betway, Bet365, NordicBet, Betsafe och vissa andra spelbolag. Det finns flera olika sätt på vilka du kan betta på StarCraft 2 hos olika spelbolag:

  • Den allra vanligaste formen av StarCraft 2 betting är att du satsar pengar på det lag som du tror kommer vinna en viss match. I vissa fall kan du antingen spela på vinnaren av en enskild match eller på vilket lag som kommer vinna en matchserie.
  • I samband med turneringar kan du ofta spela på det lag du förutspår kommer stå som slutsegrare i turneringen, eller på hur många matcher du tror att en enskild spelare eller ett lag kommer vinna under turneringens gång.
  • Vissa spelbolag ger dig möjligheten att spela på olika specialspel i StarCraft 2 och andra esporter. Dessa varianter av StarCraft 2 betting är lite mer komplexa och deras utformning varierar.
  • På vissa spelsajter kan du även satsa virtuella föremål från ditt Steam-konto.

Hur kan man bli bättre på StarCraft 2 betting?

Det är inte rekommenderat att du satsar pengar på någonting du inte förstår dig på. Om du inte är bekant med StarCraft 2 som spel och de olika lag och spelare som deltar i stora tävlingar, bör du därför införskaffa lite information och analysera denna innan du börjar ägna dig åt StarCraft 2 betting. Denna information kan nämligen vara till stor hjälp när du ska bedöma vilka spel som är värda att lägga.

Du kan till exempel leta upp tabeller över de mest framgångsrika lagen och spelarna inom esporten StarCraft 2. för att ta reda på vilka spelare och lag som vinner många matcher och turneringar. Ofta kan du även ta del om information om respektive spelare, samt se vilka turneringar dessa nyligen har deltagit i. Att skumma igenom denna information är ett bra sätt att bekanta sig lite med de spelare som för tillfället är bäst på detta spel.

Du kan även lyssna på sändningar med professionella kommentatorer för att lära dig mer om spelet. Kommentatorerna har nämligen ägnat hundratals eller till och med tusentals timmar åt att se de allra bästa spelarna göra upp mot varandra. Därför kan de ofta dela med sig av relevant information om spelarnas preferenser och spelstilar. Du kan till exempel få följande analyser om en enskild spelare:

  • Spelarens vinstprocent på en viss karta eller mot en viss typ av motståndare
  • Vilka strategier spelaren vanligtvis använder sig av
  • Huruvida spelaren är bättre eller sämre på att hantera sina enheter än sin motståndare
  • Personlig information om spelaren eller om dennes lag
  • Hur spelaren presterar när denne använder en viss sorts enhet
Betta på Starcraft 2 hos Betway – hämta bonus