Sydkoreas prestigefyllda OGN Overwatch Apex turnering finns inte längre

Overwatch-turneringen OGN Overwatch Apex, en turnering som började tidigt i spelets livscykel, har nu avslutat sin sista säsong. Det är Blizzard som har beslutat att byta samarbetspartner för visningen av Overwatch Contenders Korea, som kommer fungera som den nya stora turneringen i världens kanske främsta e-sports land. Apex har sedan spelets release sett till att fans av spelet, var de än befinner sig, har haft möjlighet att se de allra bästa tävla mot varandra. Det är i turneringar som spelet verkligen utformas. Team försöker ständigt uppfinna nya strategier för att överraska motståndet, strategier som sedan ses som standard av alla spelare både i och utanför tävlingssammanhang.

Alla Koreas främsta team kommer nu delta i Overwatch Contenders Korea, team som kom till och blev världskända tack vare Apex: Team Envy ( det enda utländska laget som deltog i första säsongen) som bytt namn till Dallas Fuel, samt det som skulle komma att bli Seoul Dynasty. Båda lagen kommer som sagt delta i nya, internationella Overwatch League.

Frågan är om Contenders Korea kan nå samma höjder som Apex – de utformade turneringen med en särskild fingertoppskänsla, och de hade erfarenhet. Förhoppningsvis får vi se samma finkänslighet i framtida events. Ogn ska nu rikta in sig på Player Unknown’s Battlegrounds, och vill utforma ett format som tillåter 100 spelare att spela samtidigt.