Veckans E-sporthändelser

world of tanks

Med ECS och Dota Summit 8 avslutade, finns det fortfarande ett antal små och stora turneringar att betta på innan det nya året.

World of Tanks

Efter månader av intensiva stridsvagnsdueller så kommer World of Tanks Wargaming League avgöras nu på lördag. Tornado Energy kommer möta DiNG i WG Fest-eventet. Tornado är i nuläget den klara favoriten med oddsen på sin sida.

Dota 2

Just nu spelas kvalspelen i StarLadder i-League Invitational No. 4. Huvudeventet kommer starta i februari, med en prispool på $300,000, samt vinna 300 Pro Circuit-poäng. I förra serien vann Team Liquid, medan Mineski hamnade på andraplats.

ESL One Genting 2018 Qualifiers kommer också börja den här veckan, innan turneringen i januari (den 23:e, för att vara exakt). Deltagarna i kvalturneringen kommer tävla om de åtta kvarvarande platserna – de andra åtta lagen som kommer delta i januari fick inbjudningar. Virtus Pro, Team Liquid och Mineski är några av de lag som redan har säkrat sig platser. Huvudeventet kommer ha ne prispool på fyrahundra miljoner dollar.

Virtus pro (VP) kommer delta efter att redan ha vunnit Dota Summit 8, som avslutades förra veckan. 300,000$ fördelades mellan de deltagande teamen vilket inkluderade Fnatic, som kom på andra plats efter att ha förlorat 3-1 i finalen mot VP.

CS:GO

Efter att ha hamnat på andra plats i ESL Season 6, lyckades FaZe säkra en första plats i ECS Season 4 förra veckan. Håvard ‘rain’ Nygaard lyckades vinna HLTV MVP-utnämningen efter att ha visat prov på oerhörd skicklighet i finalen (vilket säkert bidrog till lagets 2-1 vinst). Trots att FaZe är veteraner mötte de ändå hårt motstånd i formen av Mousesports. Resultaten i de tre matcherna var följande: 16-14, 22-18 och 19-17. FaZe kunde efter den välförtjänta vinsten återvända hem, 250,000$ rikare.

Den här veckan kommer ge mindre CS:GO-turneringar möjligheten att visa vad de går för. Både Loot.Bet Cup 2 och DaddySkins Western League kommer fortsätta med sina respektive turneringar under veckan. Den sistnämnda har en prispool på bara $10,000. Det kan jämföras med ELEAGUE 2017 Major, där laget som kommer sist vinner samma summa.

ELEAGUE Major 2018 Qualifiers kommer börja i Atlanta den tolfte januari. Huvudeventet kommer hållas inte bara i Atlanta, utan även i Boston, med en prispool på en hel miljon dollar. Även om det hitintills endast är åtta lag som har försäkrat sig om att vara med – inklusive SK och Astralis – så kommer ytterligare åtta teams att delta när huvudeventet tar sin början.

loot bet cup Loot.Bet Cup (CS:GO)

Det har bekräftats att vinnaren av den pågående turneringen kommer få en plats i nästa cs_summit event. Den nordamerikanska turneringen har 150,000$ i prispoolen. Beyond The Summit har släppt de första detaljerna angående cs_summit 2 förra helgen, bl.a. att huvudeventet tar sin början den åttonde februari i Los Angeles. Loot.Bet Cup 2 är på väg mot utslagningsstadiet, där 16 lag kommer delta (sex av dem blev inbjudna). Nedan är en lista på matcherna som kommer spelas under det första playoff-stadiet:

GODSENT (Sverige) vs. Valiance (Serbien)
HellRaisers (Europa) vs. MANS NOT HOT (Europa)
Heroic(Danmark) vs. PRIDE (Polen)
TBD (Europa) vs. AVANGAR (Kazakstan)
AGO (Polen) vs. Extatus (Slovakien)
Vega Squadron (Ryssland) vs. TBD (Europa)
mousesports (Europa) vs. Nemiga (Vitryssland)
TBD(Europa) vs. Spirit (Ryssland)