Virtus.Pro vinner ESL One Hamburg Champions

Dota 2-turneringen är nu avslutad, och Virtus.Pro är vinnare. De lyckades besegra både TI7, Team Liquid och Newbee i ESL Hamburg med väldigt imponerande resultat och avslutade det hela med en vinst i en bäst-av-tre match mot Team Secret.

Första rundan

I öppningsrundan valde Team Secret att använda sig med en kombination av Laguna Blade, som öppnade för en Decrepify-combo. De använde sig av Mirana och Spirit Breaker för att komma segrande ur spelets tidiga stadie. Virtus.Pro lyckades förutse taktiken och skyddade Vladimir ”No[o]ne” Minenko i mitten, vilket stoppade Secrets planer och hade som bonus att de lyckades ta död på Lina om och om igen redan. Virtus var på topp långt innan spelets slutskede.

Secret försökte göra en comeback genom att skicka gå samman och ta kontroll över kartans nedre del. Medan VP var upptagna med att ta kontroll över i stort sett alla områden på kartan, lyckades VP få ett par kills. Trots förlusterna av Ogre Magi och Brewmaster dog No[o]ne bara en gång, och med Bloodlust och Venge Aura på sin sida lyckades han på egen hand hindra motståndarlaget från att nå slutet. Efter 40 minuter valde Secret att ge upp, snarare än att försöka vinna.

Andra rundan

I den andra rundan fortsatte Virtus med samma taktik, men bytte ut några av hjältarna. No[o]ne spelade som Viper den här gången men valde återigen att använda sig av Venge och Chen. Team Secret försökte undvika en duell mellan Viper och Emnber i mitten, och skickade Yeik ”MidOne”” Nai Zheng bort från huvudfilerna. Clement ”Puppey” Ivanov lyckades inte få tillräckligt många kills för nå nivå 5 under den första kvarten, medan VP redan hade grupperat sig och pressade motståndarna bakåt i den nedre filen.

Alexei ”Solo” Berezin var lysande under finalmatcherna och blev tilldelad MVP-utmärkelsen. Överlägsen teamkoordination var nyckeln till seger, och anledningen till varför Virtus.Pro kunde bli de första i sin region att ta hem äran, pokalen, en halv miljon dollar och 750 DCP-poäng till deras hemregion.

ESL One Hamburg slutresultat & prispengar:

  • 1:a plats – $500,000 och 750 DCP – Virtus.Pro
  • 2:a plats – $200,000 och 450 DCP – Team Secret
  • 3:e/4:e plats – $90,000 och 150DCP – Team Liquid, Mewbee
  • 5:e/6:e plats – $40,000 – Evil Geniuses, Keen Gaming
  • 7:e/8:e plats – $2000,00 – SG e-sports, Fnatic

Den andra november börjar AMD SAPPHIRE Dota Pit Minor-turneringen i Kroatien där VP kommer medverka. Team Secret kommer vara tillbaka den nittonde november när Perfect World Masters går av stapeln i Shanghai.